tirsdag 29. oktober 2013

Nettmobbing

For noen dager siden leste jeg en artikkel i AN om nettmobbing. http://www.an.no/anung/article6940115.ece I artikkelen kommer det blant annet fram at det for tiden er ett populært nettsted som heter ask.fm, hvor man lager seg en brukerprofil og får til sendt ulike spørsmål en må svare på fra en anonym sender. Man kan også kommentere spørsmålene. Dette er også en app man kan laste ned, som visstnok er veldig populært på mange smart telefoner. I og med at dette er "anonymt" er det lettere å legge igjen slibrige kommentarer.

Det at slike nettsteder/programmer er tilgjengelig for de unge i dag er nok med på å øke omfanget av nettmobbing. Dette viser igjen hvor viktig det er at vi som lærere, foreldre, søsken eller lignende snakker med barna om de negative sidene ved slike nettsider, slik at det kommer frem. I tillegg tror jeg det er viktig at man har ett lite innblikk i om de unge vi omgåes med benytter seg av dette/andre nettsider. Slik at vi kan snakke om det, og prøve så godt vi kan å forebygge nettmobbing og eventuelle andre negative hendelser. Vi kan nok ikke påvirke dem til å ikke benytte seg av disse nettsidene, men vi kan oppfordre til korrekt og akseptabelt bruk av dem :)


1 kommentar:

  1. Du viser til en meget god artikkel i Avisa Nordland. Den gir mange eksempler som man kan bruke til å oppdra seg selv og hverandre (barn, elever) på et realistisk, autentisk grunnlag.

    SvarSlett